Koop groenten, fruit & bloemen van onze eigen boerderij

Boerderij GroeiZaam, 100% biologisch
Koop groenten, fruit & bloemen van onze eigen boerderij
Boerderij Groeizaam - Eigenaren - Marc en Sanne
Zorgboer Marc & zorgboerin Sanne

Sanne & Marc van Niekerk

Eigenaren Zorgboerderij Groeizaam

Boerderij Groeizaam is een zorgboerderij in Emmeloord waar de passie voor biologische landbouw samenkomt met compassie voor deelnemers.

Zorgboer Marc: 'Samen met acht vrijwilligers, drie zorgmedewerkers en met ca. 30 deelnemers verwerken we olijven, runnen we een boerderijwinkel, bewerken we hout, verbouwen we 5,5 hectare grond biologisch en maken we de mooiste boeketten in de bloemenpluktuin.

U bent van harte welkom!'

Wat ons drijft...

“Vanuit passie voor het biologische boerenleven en vanuit compassie voor onze deelnemers. “

Sanne van Niekerk

Zorgboerderij

Wat is Boerderij Groeizaam?

Boerderij Groeizaam biedt dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kunnen verstandelijk of lichamelijk beperkten zijn, maar ook mensen die kampen met psychische klachten.

Zorgboerin Sanne: ‘Wij houden allebei ontzettend van het boerenleven, maar ook heel erg van de zorgverlening die hier op onze zorgboerderij samenkomt. Het ene moment voel ik me echt hulpverlener, als ik een cliënt help met een klusje in de schuur.’ Zorgboer Marc: ‘En als ik achter op het land loop om het gewas te bekijken, voel ik me echt boer. En juist die combinatie, daar worden we heel blij van.’

Vrijwilliger Hans bij Zorgboerderij GroeiZaam bij houtbewerking
Hout bewerken met Arjan & Hans
Vrijwilliger Adrie in de koud kas bij Boerderij GroeiZaam
Koert, Ivar en Adri in de Koude Kas

Biologisch en duurzaam

Alle producten die wij verbouwen en verkopen zijn 100% biologisch en duurzaam. Officieel erkend door middel van een SKAL certificaat. Maar belangrijker: wij houden bewust rekening met de dieren, de mensen en het milieu. Eenderde van ons land bestaat uit grasland. Zo krijgt het na een tijd van oogst de tijd om te herstellen.

In onze koude kas kweken wij allerlei groentes, zoals sla, bonen, paprika, komkommers en rode bieten. Ook van ons eigen land komen 100% biologische aardappels, uien, boerenkool, knolselderij, prei en pompoenen. Lokaal kopen bij de boerderijwinkel van Groeizaam betekent de kortste weg van (onze) tuin naar (uw) tafel.

Waarom Groeizaam

uw voordelen

100% Biologisch

Groente, fruit, zuivel: alles in onze boerderijwinkel.

Duurzaam

Geen onnodige plastic verpakkingen.

Langer vers.

Lokaal kopen is de kortste weg van tuin naar tafel.

Eerlijke prijs

En met een glimlach van onze deelnemers.